Karbantartás, tisztítás, felújítás

Karbantartás, tisztítás, felújítás

Tárgyak rögzítése a panelen

Könnyebb rajzokat és képeket rajzszöggel lehet rögzíteni a panelre. A nehezebb képek esetén mindig bizonyosodjon meg róla, hogy a szög vagy csavar, amivel a tárgyakat rögzíteni akarja, eléri a panel alatti szilárd alapot és ott megbízhatóan rögzült. Ha nehezebb tárgyat szeretne felhelyezni az egészen az eredeti falszerkezetbe kell befúrni és úgy elhelyezni a tiplit.

Amennyiben Önnek további tanácsra lenne szüksége a Halltex panel használatával kapcsolatban, kérjük keressen bennünket a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeinken

Karbantartás és tisztítás

A vinyltapétás panelek nedves ruhával, szivaccsal finoman tisztíthatók. A textil tapéták esetében a porszívózást javasoljuk, de a konyhai mosogató kefe, vagy egy körömkefe is használható óvatosan egy-egy makacsabb foltnál. A kefével el nem távolítható foltoknál (pl. zsíros szennyeződések) óvatos nedves ruhás, szivacsos tisztítás is megengedett.

Felújítás

Amennyiben az évek múlásával szeretné más színre festeni vagy esetleg újratapétázni a Halltex panelekkel borított falakat és/vagy a mennyezetet, azt az alábbiak szerint tudja megtenni:

Papírtapétás felületű panelek esetén vízes bázisú festékkel hengerelve többször is újrafesthetőek a panelek, vagy egy jó minőségű, vastag tapétával újra is tapétázhatja azokat.

Textil borítású panelek esetén színre kevert alapozót (a barkácsáruházban ezt is ki lehet kevertetni) vigyen fel hengerrel a felületre. Ezzel megakadályozza, hogy a panel fölöslegesen nagy mennyiségű festéket szívjon magába. Amikor ez a felület megszáradt, akkor normál vizes alapú festékkel lefestheti a felületet. Kérjük vegye figyelembe a panel hosszanti bordázottságát, és semmiképpen ne húzza keresztbe a hengert. Figyeljen arra, hogy amennyiben festés közben megáll a hengerezéssel (pl. egy telefonhívás miatt), ebben az esetben fennáll a veszélye, hogy azon a ponton a textil több festéket szív fel, ezért a végeredmény foltos lesz! A textil panelek festéséhez ezért inkább gyakorlott festő szakember igénybevételét javasoljuk.

Figyelem: Textil panelek esetén amennyiben egymás mellett lévő paneleket különféle színekre szeretné festeni, azt felrakás után már nem tudja megtenni, mert a panel anyaga a vizes alapú festéket átvezetheti a másik panelre is, ezért a panelek különféle színre festését csak felrakás előtt lehet megoldani.

Ingyenes termékminta rendelés

Tekintse meg termékeinket válassza ki az Önnek tetsző színt és mintát majd igényeljen INGYENES termékmintát.