Belső Hőszigetelés

Belső Hőszigetelés

A kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező Halltex® fali és mennyezeti panelek, valamint a padló alá vagy a falakra helyezhető fali, mennyezeti és alátétpanelek alkalmazásával egyszerűen és hatékonyan javítható a helyiség hőszigetelése.

A mindössze 12 mm, azaz 1,2 cm vastag panel kiváló hőszigetelő tulajdonságaival magasan kiemelkedik a legtöbb megszokott belsőpítészeti anyagok közül.

 • 12 mm vastag panel hővezető tényező 0.0488 W/mK
 • kiváló belső hőszigetelő, tökéletes hőérzetet biztosít
 • mennyezeti panel a tető- és magasterek hőtartás megmentője
 • alacsonyabb fűtési költség
 • házilag is kivitelezhető szakértelem és barkácsgépek nélkül
 • utólag is egyszerűen felhelyezhető
 • költséghatékony: elő- és utómunkálatok nélkül felszerelhető
 • kész, dekoratív felület
 • 3 az 1-ben megoldás hang-hő-dekor
Tuohi 02 szürke Vinil falburkolat
Tuohi 02 szürke Vinil falburkolat

A fali, mennyezeti és alátét burkolatok hővezető képessége 0.0488 W/mK, (az építőiparban hőszigetelő anyagként a 0.6 W/mK -nál kisebb értéket ismerik el). A panelek felhelyezése után a felület hőfoka közel a szoba hőmérsékletével lesz azonos. Megszűnik a hideg falak és a szoba hőmérsékletének különbsége miatt keletkező légáramlás, így a Halltex panelekkel tökéletes komfort érhető el.

Az átlagosnál nagyobb mértékű „extrém“ hőszigetelési igény esetén a 19 mm vagy a 25 mm vastag natur szigetelő alátétpanel egy vagy kétrétegű alkalmazásával tovább növelhető a hőszigetelés hatásfoka.

TERMÉKEINK EGY RÉSZÉT MEGVÁSÁROLHATJÁK CÉGÜNK ÚJ WEBSHOPJÁBAN : Halltex panelek 

Pellava beige textil tapétás panel
Pellava beige textil tapétás panel

Ahol a homlokzatok külső hőszigetelésére nincs mód, vagy nem gazdaságos ott ideális megoldás a Halltex panellel történő utólagos, belső hőszigetelés. Akár saját kezűleg, gyorsan felrakható és ezzel az adott helyiség felújítását is egyszerre megvalósíthatja

Szerelési útmutató

Belső hőszigetelés hatékonyság növelése

Előfordulhat, hogy a külső szigetelés megléte ellenére a lakás belső falainak felülete továbbra is sugározza a hideget. A Halltex panelek felülete gyorsan átveszi a szoba hőmérsékletét és benntartja a meleget. Függetlenül attól, hogy télen a fűtőtest melegét, vagy nyáron a klíma hűvösségét kell-e tartania.
Még a több fokkal (3-4 °C) alacsonyabbra állított hőmérséklet mellett is kellemes komfortérzetet biztosít. Mert a hőszigetelő panelek alkalmazásával megszűnik a légáramlás a helyiségben.

Belső hőszigetelés hatékonyság növelése
Ritila modern fehér mennyezeti burkolat
Ritila modern fehér mennyezeti burkolat

Padlás és a tetőtér hőszigetelése, a hőtartás optimalizálása

Hőszigetelési szempontból az épületben a padlás és a tetőtér hőszigetelése a legproblémásabb terület.
Mivel a meleg levegő felfelé áramlik, a tető legmagasabb részébe megreked, emiatt gyakran nem sikerül kifűteni a teret.
Ha a tetőtér mennyezetét, ferde és/ vagy egyenes falakat Halltex mennyezeti panelekkel burkoljuk – melynek hordozó rétege kiváló hőszigetelő és a tapéta alatt hőtükörként funkcionáló vékony alumínium réteget is tartalmaz - ami visszaveri a felületére érkező meleg levegőt, ezáltal az visszaáramlik az élettérbe, jelentősen javítva a helység hőháztartását A fűtési költségeken is csökkenthetünk és komfortérzetünk is jelentősen javulni fog.

Könnyűszerkezetű és hétvégiházak

A Halltex® a legjobb megoldás a faházak hőszigetelésére, hiszen faalapú termékek. Ezeknek a szigeteléseknek nagy hagyománya van északon, ahol akár közintézmények, mint pl. az iskola, illetve sok családi ház, nyaraló is fából épül.

A Halltex burkolatok kiváló hőtartó tulajdonsága biztosítja, hogy a velük burkolt helyiségek megfelelő hőforrás mellet gyorsan felfűthetők legyenek a kívánt hőmérsékletre.

Nincs páralecsapódás, nincs penészedés

Mivel a Halltex panelek tartósan megemelik a hideg fal belső oldalának hőmérsékletét, normál relatív páratartalom mellett nincs páralecsapódás.  Megszűnik a jelentős hőmérséklet különbség, amely a páralecsapódás fizikai feltétele.

Ha a lakásban a penészesedés azért jött létre, mert hőhíd miatt a belső fal jelentősen lehűl és a pára kicsapódik rajta. A Halltex panelekkel történő belső hőszigetelés erre is megoldással szolgálhat.

Miután a penészedés kezelése megtörtént és a fal is megfelelően kiszáradt, a Halltex hőszigetelő panel közvetlenül felhelyezhető a korábban problémás falfelületre.
A felrakást követően a hőhíd megszűnik, mert a burkolt falfelület ugyanolyan meleg lesz mint a szoba hőmérséklete.
Természetesen a téli időszakban a napi rendszeres, rövid idejű „egészségügyi” szellőztetés ajánlott a Halltex szigetelés mellett is.

Taru 08_09 Geotextil tapétás falburkolat
Taru 08_09 Geotextil tapétás falburkolat

Tanácsadás

A Hangszigetelés, külösen az utólagos hangszigetelés komplex feladat.

Először fel kell felmérni a konkrét problémát:
- Milyen fajta épületről, illetve szerkezetről van szó
- Mennyire erősek a zavaró hangok
- Milyen frekvenciatartományba sorolhatók (alacsony, közép, magas)
- Minden utólagos javítás egyfajta kompromisszum a rendelkezésre álló hely, a munkára szánt költségkeret és várt hatékonyság között


Igyekszünk a laikusok számára is érthető módon tájékoztatni az utólagos hangszigetelés lehetőségeiről és elérhető hatékonyságáról.

Takarítson meg időt és pénzt!

 • A Halltex panelek felhelyezéséhez semmilyen különleges szerszám, szakértelem vagy barkácsgép nem szükséges.
  A panelek vágása egyszerű éles snicerrel könnyen megoldható.
 • Elő-és utómunkálatok nélkül azonnal kész felület
 • Akár házilag is elvégezhető, közvetlenül a falra ragasztható külön tartószerkezet nélkül.
 • A kivitelezés folyamat tiszta, finom por és védőfóliázás szükségessége nélkül

Egészséges élettér

Nem mindegy, hogy a minket körülvevő terek ahol lakunk vagy dolgozunk milyen anyagok használatával készülnek. Fontos, hogy ezek olyan termékek legyenek, melyek legkevésbé veszélyesek az egészségünkre. Különösen jelentős lehet gyenge immunrendszerrel rendelkező vagy allergiás emberek számára. 

Halltex® panelek fenyőfa alapúak és kötőanyaguk a fa saját gyantája.  Használatuk nem káros az egészségre és nem terheli a környezetet, mert nem tartalmaz illékony szerves oldószereket (VOC).
A Belső Környezet (lakó- és munkahelyek) Osztályozása az építkezéshez felhasznált anyagokra vonatkozó emissziós követelményrendszere alapján, a Halltex termékek független laboratóriumi vizsgálatok alapján a legjobb, M1-es besorolást kaptak.

Hol alkalmazhatóak a Halltex falburkolatok

 • házimozik, zeneszobák, stúdiók, próbatermek
 • irodák, tárgyalók, tolmácsfülkék, szerverszobák
 • szállodák, vendéglátóegységek
 • fitnesztermek, szépségszalonok, joga stúdiók
 • orvosi-és alternatív gyógymód rendelők
 • családi házak, tarsasházak

Belsőépítészet és design

Különleges design igények esetén a gyári papírtapéta felületű fali és mennyezeti panelek festhetők vagy egyes felületükre nagy felbontású fotók is nyomtathatók – akár több panel szélességben (link nyomtatott panel fotók) – egyedi hangulatot és megjelenést teremtve ezzel éttermek, szállodák, irodák, bármilyen közösségi terek, vagy lakások számára.

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, amennyiben lakásod vagy irodád átalakítására, stílusának frissítésére lenne szükséged. 

A Finn Halltex® panelek legjobb belsőépítészeti megjelenéséhez autentikus Finn belsőépítész tervezőt Tiina Arminen tudjuk ajánlani www.tiinaarmineninteriors.com , de mellette több neves magyar belsőépítészeti tervezővel is együttműködünk. 

Belsőépítészet és design
Ingyenes termékminta rendelés

Tekintse meg termékeinket válassza ki az Önnek tetsző színt és mintát majd igényeljen INGYENES termékmintát.