Hangszigetelés

Hangszigetelés

A kiváló hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkező Halltex® fali és mennyezeti panelek, valamint az alátét panelek hatékony megoldást jelentenek számos hangtechnikai, akusztikai problémára. 

 • a 12mm vastag panel laboratóriumi hanggátlási értéke 22 dB 
 • kiváló hangszigetelő az átlagos életviteli hangok esetén
 • házilag is kivitelezhető szakértelem és barkácsgépek nélkül
 • utólag is egyszerűen felhelyezhető
 • költséghatékony - elő- és utómunkálatok nélkül felszerelhető 
 • kész dekoratív felület 
 • 3 az 1-ben megoldás hang-hő-dekor
Kelo 03 szürke viniltapétás falburkolat
Kelo 03 szürke viniltapétás falburkolat

A 12 mm vastagságú Halltex fali és mennyezeti hangszigetelő burkolatok elsősorban a levegőben terjedő hangok csillapítására alkalmasak mint pl. hangos beszéd, zene, gyerekzsivaj, kutyaugatás, …
A 12 mm vastag Halltex® panelek léghangcsillapítási értéke átlagban 22 dB (laboratóriumi érték).

A hangszigetelés - főleg utólagosan - különböző anyagok kombinálásával érhető el. Ezt sokféle tényező befolyásolhatja, pl. az adott fal vastagsága, összetétele, illetve hogy milyen jellegű vagy erősségű hangok, hangtartományok okozzák a problémát.

Ezeket mindig alapul véve teszünk javaslatot a leghatékonyabb eredmény eléréséhez.

A nagyobb mértékű léghangszigetelési eredmény eléréséhez a

 19 mm, vagy a 25 mm vastag natúr alátétpanel egy vagy kétrétegű alkalmazásával akár 60-80%-ban (logaritmikusan) növelhető a hangszigetelés hatásfoka.

Bővebb információk

Figyelmükbe ajánljuk új  ZAJSTOP.HU honlapunkon bővebben olvashat a témáról Hangszigetelés https://zajstop.hu/lakossagi

 

VÁSÁROLJA MEG azonnali raktárkészletről KISZÁLLÍTÁSSAL

A tartós, gyárilag laminált papír-, geotextil-, vinil- vagy textil tapéta borítású falburkoló panelek alkalmazásával a hangszigetelés és végső felületkialakítás egyetlen lépésben, kosz és por keletkezése nélkül oldható meg.

25 mm vastag alátétpanel beépítve
25 mm vastag alátétpanel beépítve

Fal hangszigetelése

A Halltex technológia alapját képező farost szigetelőlemez kiválóan alkalmas az átlagos életviteli hangok szigetelésre.

Utólagos belső hangszigetelés szempontjából a levegő által közvetített ún. léghangokat (pl. hangos beszéd, zene, gyerekzsivaj, utcai zajok, kutyaugatás) egyszerűbb hatékonyan szigetelni. Szerkezeten keresztül tovább terjedő ún. testhangok csillapításánál a Halltex paneleket megfelelő eredmény érdekében más hanggátló anyagokkal is szükséges kombinálni.

Mindig figyelembe vesszük az adottságokat, (pl. szerkezet vastagsága, építőanyag típusa) problémákat és ezek alapján együttesen keressük meg a legjobb megoldást ügyfeleink számára. Hangszigetelés komplex feladat, mivel minden szerkezet egyéni. A nem látható, rejtett szerkezeti hibákra és hiányosságokra csak akusztikai méréssel lehet megoldást találni.
Szükség esetén független akusztikai szakértő bevonásával határozzunk meg a rétegrendet.

Itt fontos megjegyezni, hogy mindenki más mértékben érzékeny a hangokra, zajokra. A hallás szokszor szubjektív, nem egyformán zavaró mindenki számára. A szakértő jellemzően a mérhető, objektív mennyiségek alapján dolgozik.

Taru 09 szürke geotextil tapétás falburkolat hangszigeteléssel
Taru 09 szürke geotextil tapétás falburkolat hangszigeteléssel
Kartano fa mintás mennyezeti hangszigetelés
Kartano fa mintás mennyezeti hangszigetelés

Mennyezet és padló hangszigetelése

Mennyezet

A dübörgés és a lépéshangok is ún. testhangok, amelyek a födémen keresztül terjednek tovább. Testhangok csillapításához a Halltex szigetelő burkolatokat a hatékonyság érdekében más hanggátló anyagokkal is javasoljuk kombinálni.

 

Nagyon zavaró esetekben speciális függesztett hanggátló álmennyezet vagy előtétfal építése ajánlott.

A felülről átszűrődő hangok esetében általában hatékonyabb és gazdaságosabb, ha a hangok keletkezési oldalán történik a csillapításuk. Ezen speciális anyagok kombinációjából készülő rétegrendekkel és hangszigetelő technológiákkal a körülmények függvényében kialakíjunk ki javaslatunkat a hangszigetelésre. 

Födém esetén előfordulhat, hogy a betonozás után a hangok egy része tovább terjed az oldalfalakon és a hangok esetleg olyan helyen lesznek érzékelhetők, ahol korábban nem voltak hallhatóak. Forduljon hozzánk bizalommal!

Hovi fehér mennyezeti burkolat
Hovi fehér mennyezeti burkolat

Padló

Padló irányából érkező zavaró hangok esetén általában a probléma oldalán hatékonyabb és gazdaságosabb a megoldás - erre elsősorban az alátétpanelek alkalmasak. Amennyiben ez nem lehetséges, a födém másik oldalán függesztett speciális álmennyezet kialakítása szükséges. A végleges rétegrendet a zavaró hangok és a körülmények típusának megfelelően alakítjuk ki.

Már a 8 mm vastag alátétpanel is rendkívül hatékony a lépéshangok csillapításbanA 8 mm-es alátétpanel csekély vastagsága miatt jó megoldás lehet, ha a meglévő küszöbök és a helyiségek magassága alapvetően korlátozzák az alkalmazható padlószigetelés vastagságát és rétegrendjét. Az padlóalátétek alkalmazása meghosszabbítja a padlóburkolat élettartamát és kellemes, rugalmas felületet biztosít a járáshoz.

Termékeink

Hangszigetelés egy komplex feladat mivel minden szerkezet egyéni. Nem látható, szerkezeti rejtett hibákra és hiányosságokra sok esetben csak akusztikai méréssel lehet megoldást találni. A födém akusztikai mérése időigényesebb mint az oldalfalak esetében és más eszközöket igényel. A méréshez szükséges bejárást biztosítani a szomszédos helyiségbe is.

Itt fontos megjegyezni, hogy mindenki más mértékben érzékeny a hangokra, zajokra az érzékenység szubjektív. A szakértő jellemzően a mérhető, objektív mennyiségek alapján dolgozik.

 

Basic papírtapétás fehér fali panel
Basic papírtapétás fehér fali panel

Akusztika / hangelnyelés

A Halltex hangszigetelő burkolatok használatával, nemcsak a hangok terjedését tudja jelentősen csillapítani, hanem az akusztika is nagymértékben javítható. A Halltex® panelekkel kiváló térhangzás érhető el, mivel hangelnyelő képességüknek köszönhetően a visszhang mértéke is jelentősen csökken.Ebben kiemelkedően jó tulajdonsággal bírnak a textiltapétás változatok.
A bordázott textiltapéta felülete egyszerűen elérhetővé teszi a profi hangstúdiók és előadótermek akusztikai hatását otthon is. 

A korábban elterjedtebb hangszigetelő szivacs és „tojástartóra” emlékeztető megoldások helyett a Halltex akusztikai panelek nemcsak hatékonyabbak, de belsőépítészetileg elegáns, stílusos felületet biztosítanak bármilyen térben. Rendkívül hasznosak a hidegburkolatokkal készült családi házak és lakásokban, illetve a magas belső térrel kialakított épültek és egylégterű (amerikai konyhás/ nappalis) lakások esetén is. 

A csendes, nyugodtabb környezetért!

Taika 06 barna viniltapétás fali panel
Taika 06 barna viniltapétás fali panel

Tanácsadás

A Hangszigetelés, külösen az utólagos hangszigetelés komplex feladat.

Először fel kell felmérni a konkrét problémát:
- Milyen típusú épületről, illetve szerkezetről van szó
- Mennyire erősek a zavaró hangok
- Milyen frekvenciatartományba sorolhatók a hangok (alacsony, közép, magas)
- Minden utólagos javítás egyfajta kompromisszum a rendelkezésre álló hely, a munkára szánt költségkeret és várt hatékonyság között


Igyekszünk a laikusok számára is érthető módon tájékoztatni az utólagos hangszigetelés lehetőségeiről és elérhető hatékonyságáról.

Takarítson meg időt és pénzt!

 • A Halltex panelek felhelyezéséhez semmilyen különleges szerszám, szakértelem vagy barkácsgép nem szükséges.
  A panelek vágása egyszerű éles snicerrel könnyen megoldható.
 • Elő-és utómunkálatok nélkül azonnal kész felület
 • Akár házilag is elvégezhető, közvetlenül a falra ragasztható külön tartószerkezet nélkül.
 • A kivitelezés folyamat tiszta, finom por és védőfóliázás szükségessége nélkül

Egészséges élettér

Nem mindegy, hogy a minket körülvevő terek ahol lakunk vagy dolgozunk milyen anyagok használatával készülnek. Fontos, hogy ezek olyan termékek legyenek, melyek legkevésbé veszélyesek az egészségünkre. Különösen jelentős lehet gyenge immunrendszerrel rendelkező vagy allergiás emberek számára. 

Halltex® panelek fenyőfa alapúak és kötőanyaguk a fa saját gyantája.  Használatuk nem káros az egészségre és nem terheli a környezetet, mert nem tartalmaz illékony szerves oldószereket (VOC).
A Belső Környezet (lakó- és munkahelyek) Osztályozása az építkezéshez felhasznált anyagokra vonatkozó emissziós követelményrendszere alapján, a Halltex termékek független laboratóriumi vizsgálatok alapján a legjobb, M1-es besorolást kaptak.

Hol alkalmazhatóak a Halltex falburkolatok

 

 • családi házak, tarsasházak
 • irodák, tárgyalók, tolmácsfülkék, szerverszobák
 • szállodák, vendéglátóegységek
 • fitnesztermek, szépségszalonok, joga stúdiók
 • orvosi-és alternatív gyógymód rendelők
 • családi házak, tarsasházak
 • házimozik, zeneszobák, stúdiók, próbatermek

Belsőépítészet és design

Különleges design igények esetén a gyári papírtapéta felületű fali és mennyezeti panelek festhetők vagy egyes felületükre nagy felbontású fotók is nyomtathatók – akár több panel szélességben (link nyomtatott panel fotók) – egyedi hangulatot és megjelenést teremtve ezzel éttermek, szállodák, irodák, bármilyen közösségi terek, vagy lakások számára.

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, amennyiben lakásod vagy irodád átalakítására, stílusának frissítésére lenne szükséged. 

A Finn Halltex® panelek legjobb belsőépítészeti megjelenéséhez autentikus Finn belsőépítész tervezőt Tiina Arminen tudjuk ajánlani www.tiinaarmineninteriors.com , de mellette több neves magyar belsőépítészeti tervezővel is együttműködünk. 

Belsőépítészet és design

Rendelje meg ma!

Ingyenes termékmintával

Ingyenes termékminta rendelés

Tekintse meg termékeinket válassza ki az Önnek tetsző színt és mintát majd igényeljen INGYENES termékmintát.