Zenei próbaterem készítés III. kerület

Zenészházaspár keresett fel minket azzal a céllal, hogy egy újépítésű társasházban alakítsunk ki próbatermet. A hölgy harsonán, az úr pedig kürtön játszik. Magyarországon és külföldön is fellépnek, ezért időnként nagyon hektikus az életük, sokszor akkor próbálnak amikor idejük engedi, akár az esti órákban is. 

 

Próbateremnek egy garázsból nyíló viszonylag nagy tárolót szemeltek ki. Az akusztikai méréskor azonban kiderült, hogy rettentően nagy az áthallás a tároló és a felette lévő lakás hálószobája között. Emiatt a hangszigetelést illetően nagy kihívással álltunk szemben.

A modern vasbeton szerkezetek erősek, de korlátozottak az utólagos hangszigetelési lehetőségeik. Az erős hangú hangszerek miatt az egyetlen megoldás az un. doboz a dobozban elven készülő szerkezet kialakítása volt, azaz a helyiségben egy teljesen a falaktól és mennyezettől független miniszobát alakítottunk ki. 

 

A szerkezet speciális az építmény tömegére kalibrált rezgéscsillapítón fekszik. A tároló eredeti falai és a mennyezet is hangelnyelő burkolatot kaptak. A tároló burkolt falai és a szoba külső falai között 5-10 cm légrés lett kialakítva. A falak és a mennyezet szendvicsszerkezetben készültek, felváltva alkalmaztuk a gipszrost alapú paneleket és a viszkoelasztikus membránt. Ezen felül a próbaterem falai belül Halltex 3 szigetelést kaptak, padlószőnyeget és a mennyezetre akusztikus burkolatot a megfelelő hangzás végett.

 

Speciális hangszigetelt ajtó helyett bekerült két tömör beltéri ajtó, közte 10 cm légréssel.

A gyarkorlóhelyiség fel lett szerelve egy profi légcserés ventillátorral is, és több mint 10 méteren futó hangcsillapított csó biztosítja a kintről érkező friss levegőt. A teljeskörű ( falak, mennyezeti és padló) szigetelés végeztével igzatottan vártuk a hangpróbát normál hangerővel az áthallás teljesen megszünk, extra hangerővel enyhén jön át néhány hang.

Cégünkben többen is komolyzene és opera rajongók vagyunk. Öröm volt a zenész házaspár próbáihoz egy ilyen profin hangszigetelt és akusztikailag is szakszerű helyiséget kialakítani ügyfeleinknek, így talán pici mérétékben is hozzájárultunk zenei sikerükhöz.

Harsona
Ingyenes termékminta rendelés

Tekintse meg termékeinket válassza ki az Önnek tetsző színt és mintát majd igényeljen INGYENES termékmintát.