Nincs mód a homlokzat külső hőszigetelésére? Mutatjuk a finn megoldást!

 

Jelentős költségmegtakarítást, komfortosabb és csendesebb környezetet eredményez az épületek hőszigetelése, mégis sok esetben nehéz eljutni a tervektől a megvalósításig. Vannak ugyanis olyan esetek, amikor tőlünk független tényező miatt nem valósítható meg lakásunk külső hőszigetelése.

Például azért, mert

  • egy társasházban élsz, ahol különbözőek a vélemények, és különbözőek az anyagi helyzetek is,
  • műemlék épületben élsz, aminek a homlokzati felújítása egyáltalán nem egyszerű, különböző engedélyekhez kötött, 
  • a lakásod már hőszigetelve van kívülről, de ez sajnos nem szüntette meg mindenhol a hidegen sugárzó felületeket, vagy a lakás egyes helyiségeiben (például a gyerekszobában) hatékonyabb szigetelést szeretnél.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ez a belső hőszigetelés több, mint 70 éves hagyományra tekint vissza, méghozzá a zord éghajlatú Finnországban!

A skandináv otthonok kényelme és komfortja közmondásos. Mivel északon az időjárási körülmények sokkal mostohábbak mint nálunk. Érdemes megnézni, hogy ott milyen technológiákat használnak az emberek otthonaik, házaik hőszigeteléséhez.

Finnországban 1946-ban kezdték el gyártani a HALLTEX® hőszigetelő rendszert. A kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező fali és mennyezeti panelek, valamint a padlózat alá helyezhető alátét panelek segítségével nagyon jó hőszigetelési érték érhető el utólagos belső hőszigetelés esetén. Északon bevált, a paneleket elkezdték külföldre is szállítani. Ma már több millió négyzetméter belső falfelületet burkolnak le évente HALLTEX® hőszigetelő rendszerrel – a 100% fenyőfából készült paneleket kizárólag Finnországban gyártják, onnan szállítják a világ különböző pontjaira!

A mindössze 12 mm vastag panel porózus szerkezetének köszönheti, hogy magasan kiemelkedik a legtöbb megszokott, belsőépítészeti szigetelőanyag közül. Ennek a 12 mm vastag panelnek a hőszigetelő képessége azonos 29 mm rétegelt lemez vagy üveggyapot hőszigetelő képességével. Jóval helytakarékosabb megoldás, amihez hozzájárul az is, hogy közvetlenül a falfelületre szerelhető, nincs szükség vázszerkezetre, ragasztással és tűzéssel rögzíthető.

Ezenkívül érdemes megemlíteni, hogy rendkívül ideális termék a tetőterek belső hőszigetelésére is, hiszen a mennyezeti panelekben lévő vékony alumínium a felszálló meleg levegőt hőtükörként visszaveri.

Nem kell aggódni a páralecsapódás és a penészedés miatt!

A belső oldali hőszigeteléssel szemben felhozott egyik fontos érv az olyan kellemetlen jelenségek megjelenése, mint a páralecsapódás, és ennek következménye, a penész megjelenése. A HALLTEX® panelek felülete gyorsan felveszi a szoba hőmérsékletét, és meg is tartja azt, ezért a szigetelt felület hőmérséklete meg fog egyezni a légtér hőmérsékletével, illetve tartósan megemeli a hideg fal belső oldalának hőmérsékletét is. Normál relatív páratartalom mellett nincs párakicsapódás, nem fog megjelenni a penész sem.

Érezd magad jól otthon! Segítünk, hogy az otthonod télen-nyáron a legtökéletesebb élményt nyújtsa számodra. Ha további információkra van szükséged, hívj minket a +36 20 454 5021-es telefonszámon!

Ingyenes termékminta rendelés

Tekintse meg termékeinket válassza ki az Önnek tetsző színt és mintát majd igényeljen INGYENES termékmintát.