Faház tetőszigetelése házilag

Ügyfeleink nyaralója a Tisza-tó közelében áll, egy alpesi faház klasszikus, magas sátortetővel, ahol a hálószobák az emeleten vannak kialakítva. Ezt szerették volna téliesítni, hogy ne csak a nyári hónapokba, hanem mind a négy évszakban használhassák. Természetesen az is szempont volt, hogy a ház fűtése gazdaságos legyen, ehhez azonban a nyílászárók cseréje nem volt elegendő.

A tetőtér szigetelésésre a HOVI panelt választották.

A hálószobák fűtésére infra paneleket tettek fel, ami nem a levegőt, hanem elsősorban a környezetet melegíti fel. A Halltex kiválóan működik az infra panel fűtéssel, hiszen több szintű hőszigetelés megoldásának köszönhetően a panelek nemcsak hőtartóak, hanem hőtükörként visszaverik a fűtőtest által kibocsátott hőt.
Eredeti elképzelésük szerint XPS szigetelést terveztek, amit felhelyezés után vakolni, tapétázni és még festeni is kellett volna. A Halltex burkolatokban azonban olyan megoldást találtak, amely nemcsak hatékonyan hőszigetelő. Nagy könnyebbséget jelentett a számukra a befektetett munka és az idő szempontjából, hogy egyben dekorpanelek is, így a felrakott elemek nem igényeltek további munkálatokat, kiváltották a vakolást, tapétázést és a festést, és a hab a tortán, hogy ráadásul hangszigetelnek is.

A tető belső szigetelését házilag végezték, a szigetelő panelek vágása, ragasztása, felhelyezése nem okozott problémát.

A kész felület harmonikusan illesztkedik a faház hangulatához, és ha eljönnek a hideg napok kellemes meleget is biztosít majd.

Faház tetőszigetelése Halltex-szel
Ingyenes termékminta rendelés

Tekintse meg termékeinket válassza ki az Önnek tetsző színt és mintát majd igényeljen INGYENES termékmintát.