Blog

Lenyűgöző dekor burkolat - ha könnyed lakásfelújításra vágysz

Lakásfelújításba kezdeni rendszerint nem egyszerű dolog. Általában hosszas tervezgetés és még hosszabb halogatás előzi meg. Hiszen senki sem szereti, ha felborul az otthon nyugalma, ha bizonytalan ideig nem használhatja teljes kényelmében a lakását, nem is beszélve az aggodalomról, hogy vajon sikerül-e határidőre befejezni az összes munkafolyamatot… Nos, a HALLTEX® több mint 7 évtizeddel ezelőtt egy olyan terméket fejlesztett ki, ami gyökeresen megváltoztatta a lakásfelújítás felületképzését. A dekor burkolattal azóta több millió négyzetméter belső falfelületet burkoltak le világszerte – méghozzá éves szinten! Máris adódik az első kérdés:

Mi a HALLTEX® szigetelő rendszer dekor burkolata?

A dekor felületet képező burkoló lap egy gyárilag laminált papír-, vinil-, textil- vagy geotextil tapéta bevonattal ellátott panel, ami kizárólag természetes anyagból, a fenyőfa őrleményéből készül a fa saját gyanta- és cellulóztartalmát használva kötőanyagként. Így a legmagasabb szintű környezettudatossági és környezetbiztonsági igényeknek is megfelel.

 

Ez a 12 mm vastag panel hobbi barkácsolóknak is egyszerűen szerelhető. Nincs szükség hozzá semmilyen különleges szerszámra, sem szakképzettségre, akár házilag is kivitelezhető. Saját kivitelezés esetén mindenképp olvasd el, és vedd figyelembe szerelési útmutatónkat, melyet a sikeres munkád megkönnyítésért készítettük. Természetesen, ha segítségre van szükséged, hívj minket, mert igény esetén profi, nagy tapasztalattal rendelkező kivitelező csapatainkat is igénybe veheted a gyors és esztétikus végeredményért. 

 

A panelek extra előnye dekoratív megjelenésük mellett hang- és hőszigetelő képességük. Kiválóan megtartják a szoba hőmérsékletét, vagyis kevesebb energiaráfordítással tudod biztosítani télen a meleget, nyáron a hideget. Jó megoldás hideg falak problémájának megoldására, ha a külső szigetelés alkalmazása akadályba ütközik vagy egyáltalán nem megoldható. 


A panelek hangcsillapítása léghangok esetén 22 dB, de az eredményt nagy részben befolyásolja az adott falszerkezet. Bizonyos esetekben alátétpanel alkalmazása szükséges a megfelelő hangszigetelési eredmény eléréséhez. A HALLTEX® szigetelő rendszer paneljei kiválóan csillapítják a szomszéd helyiségből vagy az utcáról beszűrődő léghangokat (beszéd, gyereksírás, kutyaugatás stb.). Komoly hangszigetelési igény esetén a hangcsillapítás mértéke tovább növelhető HALLTEX® alátétpanelek alkalmazásával.

Miért mondjuk azt, hogy a HALLTEX® beltéri szigetelő rendszer dekor burkolata természetes és egészségkímélő?

Ahogy már fentebb említettük, a panelek a fenyőfa-őrleményből készülnek a fa saját gyanta- és cellulóztartalmát felhasználva kötőanyagként. Egyáltalán nem tartalmaznak illékony szerves oldószereket (VOC). M1 minősítéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy független laboratóriumi vizsgálatok mutatták ki, hogy nem bocsátanak ki semmilyen káros anyagot a levegőbe. 

Több szempontból költséghatékony megoldás

Általában nincs szükség a régi falfelület előkészítésére vagy eltávolítására, ezt nyugodtan kihúzhatod a listáról. Utómunkálatra (festés, tapétázás) sem lesz feltétlenül szükség, hiszen a termékpalettáról számos dekoratív tapéta felülettel ellátott termék közül választhatsz. 


A munkálatok költségei terén tehát jelentős megtakarítást jelent a HALLTEX® dekor burkolatok alkalmazása.

Ha ennyi előnye van a dekor burkolatok alkalmazásának, miért nem használják mindenhol?

Hazájában, Finnországban hatalmas népszerűségnek örvend. Azon vagyunk, hogy itthon is minél többen megismerjék. Mert nemcsak a lakásfelújítással járó tortúrát lehet elkerülni a segítségével, hanem valóban komfortos, kellemes tereket alakíthatunk ki vele.

Segítünk, hogy a legjobb döntést hozd:

  • Lehetőséget biztosítunk ingyenes termékminták rendelésére, hogy olyan terméket vásárolhass, ami valóban megfelel az igényeidnek.
  • Bemutatótermeinket nyitvatartási időn túl is látogathatod – természetesen előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján.
  • A szerelési útmutatók, rajzok és videók ingyenesen elérhetőek weboldalunkon.
  • Ha kérdésed van, vagy szakmai tanácsra lenne szükséged, a HALLTEX® csapata a rendelkezésedre áll! Hívj minket a +36 20 454 5021, +36 70 8855 021 telefonszámokon!